Home » Veikla » Liudijimai » Jaunimas apie rekolekcijas

Jaunimas apie rekolekcijas

Nenorėdami paleisti puikios draugystės, kurią rekolekcijomis pasotinome – dalinamės keliais atsiminimais! (2016 02 19–21 Kupiškis)

 

Garbė Jėzui Kristui! O ir jokiame žodyje nesuspausti linkėjimai!

Nenorėdami paleisti puikios draugystės, kurią rekolekcijomis pasotinome – dalinamės keliais atsiminimais! Prašymas išgirstas – štai kelių jaunų žmonių atsakas (apie vasario 19–21 d. Kupiškyje vykusias „tikiu ir ŽINAU“ rekolekcijas):

 

„Esu labai laimingas, kad sudalyvavau rekolekcijose. Kaip ir minėjau aptarimo metu, man tai buvo visiškai nauja patirtis. Manau, kad Jūs labai gerai padirbėjote ir nuostabiai viską suorganizavote. Džiaugiuosi ramybės ir susikaupimo laiku, man to reikėjo. Taip pat labai smagu, kad susirinko labai draugiški ir nuoširdūs žmonės, ir net nieko nepažįstant iš pat pradžių jaučiausi jaukiai.“ (Gražios dienos linkintis Adomas)

 

„Sunku kažką pasakyti apie šias rekolekcijas. Jos buvo kitokios: visiškai paprastos (juk nebuvo nieko daugiau, tik malda ir katechezės), tačiau dėl tų pačių priežasčių stiprios. Jos man iškėlė klausimą: ar visada elgiuosi taip, kaip pridera elgtis tikinčiam žmogui? Manau, kad šio klausimo savęs dar ne kartą klausiu ateityje.“ (vaisius ragaujanti Vitalija)

 

„Šios rekolekcijos man buvo labai laiku ir labai tinkamos. Džiaugiuosi, kad buvo daug tylos, adoracijos ir susikaupimo. Tai buvo gera gavėnios užuomazga ir puikus ryšio su Jėzumi sutvirtinimas. Nors jau praėjo tie laikai, kai man per rekolekcijas nušvisdavo pasaulis ir atrodydavo, jog VISKAS bus kitaip, šį kartą tikrai apmąsčiau daug dalykų ir pasiryžau pradėti nuo mažiukų žingsniukų.“ (Siunčianti nuoširdžiausius linkėjimus ir bučinukų į skruostukus lietų Monika)

 

„Per šias rekolekcijas jaunimui pajutau daug tylos, susikaupimo malonės. Privertė susimąstyti apie Kristaus kančią. O prieš rekolekcijas turėjau klausimą: kuo aš tikiu? Bet po rekolekcijų atsakiau sau į šį klausymą. O jis skamba šitaip: aš tikiu vienu Dievu, vienu Mesiju, esančiu trijuose asmenyse, amen. Man labai patiko.“ (Šypsosi Gabrielius)

 

„Daugiausia pažinimo suteikė šlovintojų giesmės, kurių buvo malonu klausytis. Norėjosi pasprukti nuo visų, pasilikti su mintimis vienai. Adoruoti vienai buvo lengviau nei su kitais žmonėmis, galėjau susikaupti. Tai buvo itin maloni patirtis. Maisto buvo begalo daug ir pirmoji vakarienė buvo labai skani. Patiko Justino katechezė apie tylą, šiek tiek buvo keista girdėti tuos žodžius iš jo lūpų. Šeštadienio pietūs buvo menki, bet likau dvasiškai soti po skaitymų. Filmas hiperbolizuotas, ypač pabaiga, tačiau patiko jo idėjos. Prireikė laiko priprasti prie aplinkos, todėl tos kelios dienos buvo būtinos, kad pradėčiau gilintis į tikėjimą. Esu patenkinta rekolekcijomis, laukiu kitų ir tikiuosi, kad jos dar nebus greitai, nes po šių dar turiu surasti atsakymus į dabartinius klausimus.“ (Daugybe ramybės besidalinanti Gabrielė)

 

, , ,